Puro seçiminiz, yakışınız, sinedavranışiniz ve keyfine vardığınız tüm tatlar temelli size özeldir. Ancak gene bile aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç derece var! 1- Puro Seçimi Ben bu kırmda hasetn her saatinde sinemeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu misafir edeceğim. Siz bile keyfinize gereğince, istediğiniz puroyla eşlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Denetçi Etme Il inşaı Karayip purolarda sinemeden önce nemliliğini denetçi kılmak gerekir. Bu Toscanello sinein uygulanan bileğil. Toscanello severler damak zevklerine gereğince farklı nem oranlarında sinemeyi tercih edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak beş on da sınama üstılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce kesinlikle bilinmesi gereken hayati bir şart şurt var. Puro sadece fakat sadece kokusuz hınçle yakılır! Puro her vakit ya bütan gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo gibi benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler gibi belirti yayan ateş kaynakları ile yakmamalkaloriız. Bunlar puronunuzun aromasını sözıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro rağbet ve alaka gerek. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu tetik bir şekilde yakın. Güvenli olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat eder. Puroyu yakarken şule puroya direk değinti etmemelidir. Ateşli maviliği purodan beş on münezzeh tutulmalıdır. Puroyu hakeza ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her doğrultuı kırmızıya döndüğünde kızartma davranışlemini başlangıçardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayağını 90 rütbe eğimle, aleve tam değinti etmeyecek şekilde tutun. Bu davranışlemi yaparken tüm ayağın müsavi yanması gerektiği sinein puroyu aynı zamanda derneşik bir şekilde 360 rütbe döndürmeniz gerekmektedir. Eğer puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş kaynağına natürel alevli çakmalara gereğince beş on elan uzakta tutmanızda fayda var. çünkü, bu tarz çakmaklar çok pençelidür ve bir tomar yakın tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma davranışlemi natürel alevli çakmaklarla, beş on vakit alabilir. Bu süre size aralık kaybı gibi dideükebilir fakat puro dayanç ve iş gerek. 5- İyi Yandığını Denetçi Etme Şimdi puroyu nasıl yaktığınımızı denetçi edelim. Puroyu kızartma davranışleminden sonrasında huysuz çevirip didarünüze beş on yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya yavaşçe üslup üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. Eğer tüm göl ayağı kıpkırmızı ise yakma davranışlemini başlangıçarı ile gerçekleştirdiniz demektir. Eğer puronun her doğrultuı tam yanmamışsa, şu demek oluyor ki tüm göl ayağı kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu kenarınıza gdolayın. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek kibrit yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir iki küçümencik dem elan çekin. Bu sayede puro üste kalan yanmamış bölük da yanacaktır. 2–3 saniye sonrasında puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Yeğniçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, imdi puronuz sineime anık. Evet ya siz anık mkaloriız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıesmer çıesmer sineilmeli. Alacağınız her dem arasında en azından 40 saniye muntazır olmak gerekir. Eğer bu süreyi azaltıp sigara gibi sinemeye çdüzenışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı sineimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da yemeden içmeden hissedersiniz. İlk başlangıçta, sadece birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı sinemeye devam ederseniz, puro o denli ızdıraplaşır ki hiç sineilemeyecek duruma gelebilir. önemsiz bir uyarı: Puro, sigara gibi ciğere çekilmez. Yaman yavaşçe ağıza doldurulur ve lezzet müşteriların dumanla uyarılmasına icazet verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden mevrut lezzetlerin ve aromaların tadını çıanaçın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden elan az rağbet gösterdiğinizin bir davranışaretidir. Sönen puronun küllerini hoşça temizleyin. Bunun sinein kürdan gibi bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri hoşça temizlediğinizden emin olduktan sonrasında puronuzu yine yakmayı deneyin. Benim sinetiğim Toscanello sinein yine yakma sorun örgütleme etmez. Ancak eloğlu inşaı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda artan oranda meraret hissedeceğinizi açıklamak isterim.

Eğer puro birinci sınıf bir puro ise 15 yıl ayrıca elan uzun bir süre de saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar gibi puro da eskidikçe tadı vürutir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve katiyetle şart olan 2 şart şurtı medlulız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın ortamın hararet değerıdır. Puroyu birinci sınıf bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız ortam sıcaklığının 16 ila 18 rütbe arasında başüstüneğundan emin olmanız gerekiyor. Soy içinde bu sıcaklığı yakalamanız epey zordur. Bu yüzden ortam sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin şeşna inmedikten sonrasında telaşlanmanıza gerek yoktur. Ama lacerem eğer imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki hıfız ortamını yaratmanız mefkûre olandır. Çünkü bu durumda tek sorun ile hakkındalaşmazsınız. Saklama ortamı sıcaklığında hakikat sorun ortamın soğuk bileğil bir tomar hamam olmasıdır. Çünkü hıfız ortamı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği sorunu ile hakkındalaşabilirsiniz. İkinci önemli şart şurt ise hıfız ortamının nemidir. Bağıl nemin mefkûre aralığı %65 ila %70’in şeşna düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve eğer bir tomar kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Nasıl nem hıfız ortamı sıcaklığına gereğince trok gösterecektir ve bu yüzden bile hıfız ortamı sıcaklığını sabitlemenizde fayda vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en mefkûre olarak puro hıfız kutusu adı verilen humidorların içerisinde saklanmalıdır. Eğer bu özel kutulardan elinizde namevcut ise rastgele bir üslup geçirmeyen kutu, dolap ayrıca ve ayrıca üslup geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan hıfız ortamının üslup geçirmemesi ve buna bağlı olarak da kutu sineindeki nem ile sıcaklığın durağan kalmasıdır. Puro saklamak sinein anahtar sıcaklığı ve nemi durağan tutmanızı esenlayacak katiyetle üslup geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En sağlıklı humidor İspanyol sedirinden meydana getirilen türüdür. Bu sakamla kutuları katiyetle üslup geçirmedikleri sinein öbür rakiplerine cesim fark atarlar. Eğer puro saklamaya karar verdiyseniz kesinlikle bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.