Puro seçiminiz, yakışınız, sinehizmetiniz ve keyfine vardığınız tüm tatlar top size özeldir. Fakat yine bile aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç nöbetçi var! 1- Puro Seçimi Ben bu yazgımda hasetn her saatinde sinemeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu mihman edeceğim. Siz bile keyfinize için, istediğiniz puroyla eşlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Kontrolör Ika Kez inşaı Karayip purolarda sinemeden önce nemliliğini arama etmek gerekir. Bu Toscanello sinein muteber bileğil. Toscanello severler damak zevklerine için farklı rutubet oranlarında sinemeyi yeğleme edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak beş on da deneyim katılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce kesinlikle bilinmesi gereken önemli bir nizam var. Puro sadece fakat sadece kokusuz coşkunlukle yakılır! Puro her vakit ya bütan gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo üzere benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler üzere işaret yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını lafıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro kontak ve ilgi lüzum. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu tetik bir şekilde yakın. Güvenli olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat eder. Puroyu yakarken şule puroya sütun değinme etmemelidir. Ateşli maviliği purodan beş on münezzeh tutulmalıdır. Puroyu hakeza ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her doğrultuı alya döndüğünde kızartma hizmetlemini saksıardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun tabanğını 90 kadar eğimle, aleve tam değinme etmeyecek şekilde tutun. Bu hizmetlemi yaparken tüm tabanğın yeksan yanması gerektiği sinein puroyu aynı zamanda ahenkli bir şekilde 360 kadar döndürmeniz gerekmektedir. şayet puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş kaynağına katıksız alevli çakmalara için beş on elan uzakta tutmanızda fayda var. çünkü, bu soluk çakmaklar çok yavuzdür ve zait yakın tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma hizmetlemi katıksız alevli çakmaklarla, beş on vakit alabilir. Bu müddet size çağ kaybı üzere basarükebilir fakat puro dayanç ve say lüzum. 5- İyi Yandığını Kontrolör Ika Şimdi puroyu elbette yaktığınımızı arama edelim. Puroyu kızartma hizmetleminden sonrasında ters çevirip tarafünüze beş on yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya hafifçe esir üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. şayet tüm basamak kıpkırmızı ise yakma hizmetlemini saksıarı ile gerçekleştirdiniz demektir. şayet puronun her doğrultuı tam yanmamışsa, şu demek oluyor ki tüm basamak kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu uçınıza götürün. Sonra yanmayan kısmı üste getirerek kibrit yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir dü değersiz dem elan çekin. Bu sayede puro üste artan yanmamış bölüm da yanacaktır. 2–3 saniye sonrasında puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Kolayçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, çıktı puronuz sineime apiko. Peki ya siz apiko mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıtoprak çıtoprak sineilmeli. Alacağınız her dem arasında en azından 40 saniye istemek gerekir. şayet bu süreyi azaltıp sigara üzere sinemeye çallıkışırsanız puronuz ısınmaya adım atar. Hızlı sineimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da hoppadak hissedersiniz. İlk başlangıçta, sadece birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı sinemeye devam ederseniz, puro o derece dağlaşır ki hiç sineilemeyecek duruma gelebilir. Değersiz bir uyarı: Puro, sigara üzere ciğere çekilmez. Esrar hafifçe ağıza doldurulur ve tat kameraların dumanla uyartılmasına onay verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden gelen lezzetlerin ve aromaların tadını çıanaçın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden elan az kontak gösterdiğinizin bir hizmetaretidir. Sönen puronun küllerini sıkıca temizleyin. Bunun sinein kürdan üzere bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri sıkıca temizlediğinizden tehlikesiz olduktan sonrasında puronuzu yeniden yakmayı deneyin. Benim sinetiğim Toscanello sinein tekrar yakma iş oluşum etmez. Fakat aşiret inşaı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda mütezayit oranda kederlilik hissedeceğinizi kaydetmek isterim.

şayet puro nitelikli bir puro ise 15 sene hatta elan uzun bir müddet da saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar üzere puro da eskidikçe tadı vürutir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve katiyen şgeri olan 2 nizamı fehvaız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın kucakın alev dereceıdır. Puroyu nitelikli bir koşulda uzun müddet saklamak istiyorsanız kucak sıcaklığının 16 ila 18 kadar arasında başüstüneğundan tehlikesiz olmanız gerekiyor. Sülale ortamında bu sıcaklığı yakalamanız olabildiğince zordur. Bu yüzden kucak sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin altına inmedikten sonrasında telaşlanmanıza lazım yoktur. Ancak elbet şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki hıfız kucakını yaratmanız ülkü olandır. Çünkü bu durumda hiçbir iş ile alınlaşmazsınız. Hıfız kucakı sıcaklığında temel iş kucakın ilgisiz bileğil zait hamam olmasıdır. Çünkü hıfız kucakı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği problemi ile alınlaşabilirsiniz. İkinci önemli nizam ise hıfız kucakının nemidir. Bağıl nemin ülkü aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet zait kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Zahir rutubet hıfız kucakı sıcaklığına için takas gösterecektir ve bu yüzden bile hıfız kucakı sıcaklığını sabitlemenizde fayda vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ülkü olarak puro hıfız kutusu adı verilen humidorların içerisinde saklanmalıdır. şayet bu özel kutulardan elinizde namevcut ise rastgele bir esir geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta esir geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan hıfız kucakının esir geçirmemesi ve buna demetlı olarak da kutu sineindeki rutubet ile sıcaklığın durağan kalmasıdır. Puro saklamak sinein anahtar sıcaklığı ve nemi durağan tutmanızı esenlayacak katiyen esir geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En sağlıklı humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları katiyen esir geçirmedikleri sinein başka rakiplerine oylumlu başkalık atarlar. şayet puro saklamaya karar verdiyseniz kesinlikle bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir